Wellbeing od kuchni – Zaproszenie na warsztat otwarty
Pytaliście nas o szkolenia otwarte z zakresu antystresowo-prozdrowotnego. Postanowiłyśmy zatem wyjść naprzeciw oczekiwaniom i zaprosić wszystkich odpowiedzialnych za samopoczucie pracowników w organizacji, na warsztat pt: „ Wellbeing od kuchni – czyli przepis jak wprowadzać prozdrowotne rozwiązania w organizacji”
Kluczowym celem warsztatu jest zapoznanie się z istotą wellbeingu i sprawienie, aby jego wdrożenie w kulturę organizacyjną przebiegło w sposób ekologiczny i ekonomiczny.
Według raportu Deloitte Global Human Capital Trends z 2018 roku, 84% badanych organizacji uważa za niezwykle ważne wdrożenie strategii wellbeingowych w swojej firmie.
Firmy dbające o swoich pracowników i sprawiające, że praca dla nich będzie mało stresująca a mocno rozwojowa dla pracowników, będą firmami której wygrają nie tylko Employer Branding’owo, ale również biznesowo.
Zadowolony pracownik, który ma poczucie sensu i nie jest chronicznie zestresowany, czuje się zadbany i ma możliwość samodzielnego realizowania swoich wartości życiowych, jest bardziej efektywny i związany ze swoją organizacją.
“Klienci nie są najważniejsi. Pracownicy są najważniejsi. Jeśli zadbasz o pracowników, oni zatroszczą się o klientów”. (Richard Branson)
Na tym warsztacie będziecie mili Państwo okazję popracować nad konkretnymi elementami i rozwiązaniami prozdrowotnymi, które można wprowadzić do firmy i nie zawsze musi to być ogromny budżet. A przy okazji sami doświadczycie, przetrenujecie i możliwe, że nawet polubicie proste metody i narzędzia do redukcji własnego napięcia – w głowie i ciele – w bardzo sympatycznej atmosferze. 🙂
Zapraszamy!
Katarzyna Jarosz i Honorata Kifner*
*to my właśnie prowadzimy ten warsztat 🙂